Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Duvarda görünen renk nedir?

Erkan Bey, Belki inanmayacaksınız ama, bu konu üzerinde saatlerce düşünmek ve araştırmak durumunda kaldım. Ama yorulmuş değilim. Renkler için formüller (ışık için) hazırladım. Hatta bir ara sizinde uyardığınız gibi ipin ucunu kaçırıp yanlış renk üzerinde yoğunlaşmışım. Ama emin olun, bu...
  2. Tuncer Özkan

Erhan Bey, Önceleri doğru nitelerken sonra renklerin isimlerini karıştırmışım. Buradaki hatamı kabul ediyorum. Ayrıca verdiğiniz iki örnek konusunu da inceledim. Aslında burada yeni karışıklıklardan sözedilebilir. Birinci örnekte yani Ogden'in şemasında sarı ile mavinin birleşiminin yeşil...
  3. Tuncer Özkan

Şimdi şöyle düşünelim. Bildiğimiz RGB renkleri ile ortak karışım beyaz rengi veriyordu. Yukarıdaki mesajlarda da görüldüğü gibi buna kimsenin bir itirazı yok. Benim de. Fakat sözünü ettiğiniz kırmızı (R), Yeşil (G) ve Sarı (Y) renklerini ışık ile beyaz bir duvarda çakıştırırsanız aşağıdaki...
  4. Tuncer Özkan

@Erkan Nehir Erkan Bey, Burada kırmızı mavi ve sarı renklerden söz ediyorsunuz. Oysa son gönderdiğiniz şekilde ise, kırmızı yeşil mavi renklerini görüyoruz. Burada tabii ki beyaz olacaktır. RGB uzayında beyaz böyle ortaya çıkar. Ama ilk sorunuzdaki renkler kırmızı mavi ve sarı...
  5. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Sayın Hastam, Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim. Şu bir gerçek ki, hergün yeni şeyler öğreniyoruz. Yeter ki algımızı açık tutalım, araştıralım. Fakat, sözünü ettiğiniz konuda sizinle aynı fikirde olmadığımı, ama sözlerinizde doğruluk da olduğunu söylemeliyim. Şöyleki, Bir...
  6. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

@Threebudha Evet, işte kritik bir yerden yakaladınız. Çözünürlük ile tram arasındaki ilişkiyi PS'de düzenlediğimizi söylemiştim. Oysa çalışmayı nihai olarak vektörel bir programda sonuçlandıracak isek buradaki vektörleri neye göre tramlayacağız? İşte o zaman ya printerin sürücüsünde...
  7. Tuncer Özkan

Karışık bir şeyler :)

Umut veriyor çalışmaların Stefan. Devam et. T.Ö.
  8. Tuncer Özkan

InDesign CS5.5 layerlı (.PDF) oluşturmak?

Nasıl yani? Tekrar getirdiğiniz layerleri, parçalayıp içinden nesne alabiliyor musunuz? Yoksa yalnızca layer option'da içeriğini mi görüyorsunuz?
  9. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Merhaba, Tabii ki çözünürlük ile tram değeri arasında doğrusal bir ilişki vardır. Bunun için RIP'i kurcalamaya gerek yoktur. Çünkü Photoshop bu işi bize üç kalite düzeyinde yardımcı olur. Bizler bu kalite düzeylerindeki "best" modunda çalışmalıyız. Aşağıdaki linklerdeki yazılarımı...
  10. Tuncer Özkan

InDesign CS5.5 layerlı (.PDF) oluşturmak?

Merhaba, Indesign içinden pdf oluştururken aşağıdaki özelliğe dikkat ediniz. Bu haliyle yaptığınız pdf'yi Indesign içine getirttiğiniz zaman layer option içindeki layerlar gözlenebilir ve bazı layerlerin gözü kapatılarak devre dışı bırakılabilir. Ama editlemeye gelince... Maalesef...
  11. Tuncer Özkan

İçinizdeki İzlandalı size selam gönderdi!

Valla bilemem onu bunu.. Bizi tarif ile oyalama. Eğer İzlanda'da buluşursak bize ısmarlaman şart oldu Stefan. Her lokmada bize yeni İzlandaca sözcükler öğretirsin. Gittikçe borçlanıyorsun Stefan. Bu forum sana pahalıya patlayacak, haberin olsun. T.Ö.
  12. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Sayın Threebudha, Söylediğiniz şey doğrudur. Fakat piyasada, hatta literatürde de 304,8 dpi kavramı yuvarlatılarak 300dpi olarak geçer. En doğrusunu ise Photoshop yukarıya doğru yuvarlatarak yapar. Yani Photoshop eğer 60lık tram kullanacak iseniz size best modunda 305dpi lık bir çözünürlük...
  13. Tuncer Özkan

Stefan, İzlandaca Sözlüğü favorilerim arasına koyacağım. Ama bendeki izlandaca sözlük çuvalladı. Sahi, Randarin ne demek?
  14. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Yaşar Bey, Bir fotoğrafı, herhangi bir vektörel programda büyütmek demek, onun çözünürlüğünü düşürmek demektir. Yani PS'de 300dpi çözünürlükte, fakat küçük ebatlı bir fotoyu, örneğin Corel Draw'da import edip sonra da olması gereken ebada büyütürseniz, çözünürlük düşer, pikseller büyür...
  15. Tuncer Özkan

Stefan söz verdi, yakında bize İzlanda'ca öğretecekmiş. Hatta bu hafta sonu İzlanda'da balık bile yiyecekmişiz. Değil mi Stefan? "Ben sadece eve geri dönmek istiyorum!" diyor kendisi. T.Ö.
  16. Tuncer Özkan

indesign' da sayfa ön izleme

En iyi preview presentation modu: Shft+W Bu komut arka planı siyah gösterir. Sadece W'ya bir daha basarsanız beyaz gösterir. Çıkmak için Esc. tuşuna veya tekrar shft+w yapmalısınız. T.Ö.
  17. Tuncer Özkan

Vbulletin Site Logo Tasarım

Evet, düzeyli ve alçakgönüllü bir mesajın ardından konuyla ilgilenenler hemen kendilerini tanıtıyorlar. Ne güzel, grafikerler hem kendilerini geliştiriyorlar hem de para kazanma olanakları yaratıyorlar. Bilge forum bu olsa gerek!Teşekkürler Sayın Kontejyan. Herkese kazançlı günler...
  18. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

@Yaşar KARADENİZ Yaşar Bey, konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Fakat, PS'de Image size penceresindeki percent kavramı, fotoğrafı yüzde cinsinden büyütüp küçültmek içindir. Bu yüzden yaptığınız küçültme nihai olarak resolution'u da küçültecektir. Örneğin aynı dosyayı yine Image size...
  19. Tuncer Özkan

dpi sorunu, yardım!!

Merhaba, Hemen belirtmeliyim ki, 300dpi (veya ppi) ve 50x70cm ebadındaki bir photoshop dökümanı, 139,7Mb'lık bir dosya oluşturur. 2Gb'lık bir dosya oluşturmaz. Üstelik buradaki birimi cm üzerinden yapmak gerekmez. Zaten dpi derken aslında inç cinsinden bahsediyorsunuz demektir. Demek ki...
  20. Tuncer Özkan

Bakar Mısınız.?

Merhaba, Belli ki bu işlerde çok yenisiniz. Kimbilir, belki de eskisiniz, ama böyle bir talepte bulunmanızın telif hakkı ihlaline neden olabileceğini, bunun ciddi bir suç olabileceğini, ne tür bir ceza alabileceğinizi hatta sizin gibi düşünen birini de yakabileceğinizi..... bilmiyorsunuz...
Yukarı Alt