Arama sonuçları

1. Tuncer Özkan

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Sayın Naci Yavuz, .......Bütün dünyada "senior" konumuna gelmiş grafikerlerden maksimum yararlanılırken, bizde 40 yaş üzerinin %80'inin işsiz olması içimi bir açıyor ki anlatamam..... Güzel bir söz, kendimce de onaylamadan geçemedim. Ayrıca, pek yeri değil ama, yeniden başlattığınız...
  2. Tuncer Özkan

Metin yazarları sanatçı mıdır?

Metin yazarları sanatçı mıdırlar? Bir grafiker forumunda bu soru neden sorulur? Biz grafikeriz, bize ne metin yazarından, sanatından falan.. Fakat ister ulusal kampanyalar, ister bu kampanyayı içeren mecralar, billboardlar, tv reklamları, radyo spotları, gazete-dergi ilanları.. ister...
  3. Tuncer Özkan

Tasarım yalnızca Mac ile mi yapılır?

Melih Bey, Ben ne yazık ki, yazınıza karşılık maddeler halinde veya bir başka şekilde yanıt vermeyeceğim. çünkü durum öyle bir hale geldi ki, bu kadar anlamsız söz diziminden ısrarla anlamlı sonuçlar çıkarmak beyhude olacaktır. Artık görüşten değil, güreşten bahsetmek...
  4. Tuncer Özkan

Yaratıcılık ve tasarım...

Yaratıcılık ve tasarım... Gözlemlediğim kadarıyla sık sık birbirine karıştırılan iki kavramdır bunlar. Bazen tasarımın yaratıcılık ile aynı olduğu, tasarımın bir yetenek olduğu veya yaratıcığın yetenek olduğundan söz edilir. Hiç kuşkusuz, bu yazıda yaratıcılıktan bahsederken, bunun ilahi...
  5. Tuncer Özkan

Sayın Erkal, Saygıyla yaptığınız hitap için yürekten teşekkürler. Siz de, yazınız da çok zarifsiniz. Bayanların Mac tercihi beni de gülümsetti. Sanırım her grafikerin biraz da espriye açık olduğunu varsayarak, buna alınacak Mac kullanıcısı bay yoktur. Diyorsunuz ki, "........Windows ile...
  6. Tuncer Özkan

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gül Hanım, Oldukça etkileyici, hatta sarsıcı yazınız için yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca bütün kadınların "Emekçi" Kadınlar Gününü kutluyorum. Aydınlık Günler dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  7. Tuncer Özkan

Merhaba, Bir süredir, bekleyerek, bu başlık altında yazı toplamaya çalıştım. Fakat artık yazı gelmediğini görünce, kendimce iki sonuca vardım: 1-Bu başlık altındaki tartışmada belli bir sonuca varıldığı, yeni söyleyecek bir şey kalmadığı, 2-"Çok abes bir tartışma! Bu tartışmayı küllen...
  8. Tuncer Özkan

bir nesneyi bozmadan ölçüsünü nasıl değiştiririz..

Sayın Hotfix, Sözünü ettiğiniz sorunu çözebilmeniz için Corel X4'de bir değil iki ayrı yöntem var. Birincisi, çizeceğiniz elipsi, clone yöntemi ile çoğaltarak başlangıç nesnesine bağımlı bir desen oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz desendeki kaynak nesnenin büyüklüğünü değiştirdiğinizde...
  9. Tuncer Özkan

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Teşekkür ederim Ahmet Bey, siz de çok zarifsiniz. T.Ö.
  10. Tuncer Özkan

The Photographer Film afişi

Ferit Bey, Tebrikler, güzel bir çalışma. Fotoğrafçının ışığı arayışı ya da inceleyişi iyi anlatılmış. Başarılarınızın devamı dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  11. Tuncer Özkan

Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden

Nuray Hanım, Güzel yazınız için teşekkür ederim. Hissettiğim kadarıyla,Baudelaire biraz da size seslenmiş. Güzel günler dileğiyle. Tuncer ÖZKAN
  12. Tuncer Özkan

Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden

Haklısınız Nuray hanım, Sait Maden'i yalnızca Grafik Ustası olarak değil, aynı zamanda şair ve EN İYİ PABLO NERUDA ÇEVİRMENİ olarak nitelenebilir. Kendisine yanlış hatırlamıyorsam, bu özelliğinden dolayı Şili hükümetince bir madalya dahi verilmişti. Neruda'yı Hilmi Yavuz'da çevirdi. Ama o...
  13. Tuncer Özkan

Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Olarak Soruma Yanıt Arıyorum

Sayın Kenan Söğüt, Mesajınız şimdi gözüme çarptı. Eğer geç kalmadıysanız "Tasarımda altın oran" konusu matematik, alt bilim olarak geometri'yi de içermektedir. Belki de bu işinizi görür. Google amca size gerekli kolaylığı gösterecektir. Başarılar dileğiyle Tuncer ÖZKAN
  14. Tuncer Özkan

Nato mermer, nato kafa!

merhaba, Bir noktaya gelince ve o noktadan sonra oturup insanın forumlar üzerinden düşüncelerini aktarmaya, hatta konu tartışmaya açıldığında belli bir düşünce üzerinde insanların uzlaşmaya başladıklarını söylemek kanımca pek doğru değildir. Böyle bir hedef de olmamalı.Aksini...
  15. Tuncer Özkan

Herkese! merhaba, Tam da umutsuzluğa düştüğüm anda, Sayın Melih Yongacı'nın yazısını okuyunca yeniden umutlandığımı, sevindiğimi söylemeliyim.. Çünkü artık okuyucumun belli bir noktaya geldiğini farkettim. Ne demişti Melih Yongacı: "...........Tarihin tozlu yaprakları arasında yaptığımız...
  16. Tuncer Özkan

Foto-montajes

Günel Hanım merhaba, Gönderdiğiniz fotolar galiba alıntı. Çok güzel ve başarılı çalışmalar. Hemen Photosphop'u açıp birşeyler yapası geliyor insana. Güzel günler dileğiyle. T.Ö.
  17. Tuncer Özkan

Gül güldür,güldür güldür.. Hatta paldır küldür! Yazılarımı nasıl bıktırıcı, yıldırıcı, bezdirici olmaktan çıkarabilirim? Nasıl daha ilgi çekici hale getirebilir, okunabilirliğimi artırabilirim? Komikliğe düşmeden, belli bir düzeyi koruyarak, ama çatık kaşlı ciddiliğe de girmeden...
  18. Tuncer Özkan

Merhabalar, Zaman zaman, konuya başka başlıklar ile de düşüncelerimi anlatsam da, burada derli toplu olarak kendimi daha iyi ifade edeceğim gibi görünüyor. Artık kendimi, forumlarda nasıl bir üslup kullanmam gerektiği konusunda biraz daha duyarlı hissetmekteyim. Özellikle düşünceler ve...
  19. Tuncer Özkan

5e5

Herkese merhaba, Net'ten uzak kaldığım günlerde yazılmış bu mesaj dikkatimi çekti. Biraz irdeleyelim dedim. @Hasan Güner Öncelikle, konu ile ilgili baskı tecrübesine sahip arkadaşlar, hemen birikimlerini aktardılar. Gerçekten de billboard ve bina giydirme gibi büyük ebatlı işlerde 72dpi...
  20. Tuncer Özkan

Kağıt toplarının ağırlık formülü..

Sayın Esmakoz, Yaşamımda en çok korktuğum şey, anlaşılamamak durumuna düşmektir. Müşterinin beni anlamaması, personelimin beni anlamaması, sevgilimin beni anlamaması.. Bunlar bana hep kâbus yaratmıştır. Anlaşılamamak, bazen geceler boyu uykusuz bırakmıştır. Kendi içimden tartışmaları...
Yukarı Alt